Nackspärr

About This Project

Nackspärr, 3-åring

 

3-årig flicka busar hos farfar som är barnvakt. Efter en ordentlig kullerbytta från soffan så håller flickan huvudet på sidan, flickan gråter lite. Via sjukvårdsupplysningen så är det troligen en nackspärr, tortikollis, som flickan fått. Efter två dagar så besöker föräldrarna Astrid Lindgrens barnsjukhus pga att nackspärren inte har gett med sig.

 

Läkare konstaterar att det är en tortikollis och rekommenderar smärtlindring. Föräldrar tar med sig flickan till Dixner kiropraktik efter läkarbesöket för att få råd och behandling av smärtan. De tycker smärtlindringen har dålig effekt samt vill ha en second-opinion. Redan efter första behandlingen i behandlingsrummet så börjar flickan leka mer avslappnat, hämtar fotbollen under skrivbordet och tittar åt olika håll utan större smärta.

 

Vid återbesök samma vecka är flickan minimalt smärtpåverkad, kan röra huvudet bra men har ngt sämre rörlighet i rotation. Vid återbesök så springer flickan omkring så som en 3-åring ska göra, ingen behandling krävs utan tips och råd ges till föräldrarna.

 

TOTALT ANTAL BESÖK: 3ST

Category
Nackspärr